DEM Parti, barikatları yıka yıka kayyumları göndermeye geliyor

DEM Parti eşbaşkan adayları halkla buluşmayı sürdürüyor. Rezan’da polisin barikatları yıkılarak çalışmalara devam edildi.

YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayları, seçime 6 gün kala çalışmalarını hızlandırdı.


AMED
DEM Partililer, Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunmak istedi. DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Doğan Hatun ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz ile Rezan Belediyesi eşbaşkan adayları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’in de aralarında olduğu partililer polis tarafından engellenmek istendi.

 Partililerin önü çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldı. Polis tarafından arbane ve müzik eşliğinde seçim çalışmasına "izin" verilmeyeceğinin belirtilmesine DEM Partililer tepki gösterdi. DEM Partililer, önlerine konulan barikatı “Direne direne kazanacağız” sloganıyla yıktı.

Polisin engellemelerini aşan partililer seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

 
ERDEXAN
DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında Erdexan’nın Mêrdînîk (Göle) ilçesinde bulunan Hapan Caddesi’nde miting düzenledi. Mitinge Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Mêrdînîk Belediyesi esbaşkan adayı Serkan Yılmaz ve Erdexan DEM Parti il ve ilçe örgütleri katıldı. Soğuk havaya rağmen çok sayıda yurttaş, mitinge katıldı.
Mitingde ilk konuşmayı yapan Mêrdînîk Belediyesi eşbaşkan adayı Serkan Yılmaz,  “20 yıldır iktidar bu ilçeyi yönetir ancak ne bir yolu ne bir sokağı ne bir ana arteri ne de sosyal yaşam alanı var. 20 yıldır iktidar belediyesi burayı yönetiyor ama paraların nereye gittiği bilinmiyor. Bu halkın parasını alıp kendilerine sermaye yapıyorlar, diğer yandan gençleri de göç zorluyor. Bundan kurtulmak için gelin hep birlikte ilçemizi yönetelim ve değiştirelim” diye konuştu.
HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, ilçenin AKP sayesinde yaşanılır olmaktan çıktığını ifade ederek, buna artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi. AKP-MHP iktidarına karşı halkın örgütlenmesi gerektiğini dile getiren Esengül Demir, seçimlerin de bunun için önemli olduğuna dikkat çekti. Belediyeyi kazanmak ve halkı hizmetle buluşturmak istediklerini vurgulayan Esengül Demir, “HDP belediyeleri bunu nasıl yapacağını çok güzel bir şekilde gösterdi. Neden belediyelere kayyum atandı? Çünkü belediyeler halkçı belediye idi. Belediyenin kapısı halka açıktı. Halkın talepleri ve ihtiyaçları karşılanıyordu. Bu belediyelere kayyum atandı ve kasaları boşaltıldı” dedi.
Türkiye’nin ne sınır ötesi operasyonlara ne silaha ne de savaş uçaklarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Esengül Demir, şöyle devam etti: “Savaş siyasetiyle halkın nasıl yoksullaştığını hepimiz görüyoruz. Savaş halka bir şey kazandırmadı. Savaş siyasetini terk edin ve bu halkla barışın.  Bütçeyi savaşa, orduya değil halka harcayın.  Newrozda bir kez daha görüldü Kürt halkını temel hakları ne kadar yok sayılırsa sayılsın Kürtler Newrozda var olduklarını, var olacaklarını haklı mücadelelerini hem iktidara hem dünyaya bir kez daha gösterdi. Tecrit politikasına artık son verin. 25 yıldır Sayın Abdullah Öcalan üzerinde devam eden kesintisiz tecridin delinme zamanı gelmiştir. Bu koşullarla Kürtleri teslim alamazsınız. O yüzden barış ve müzakere süreci başlatmak zorundasınız.  Eğer bu noktaya gelemezseniz halkları ortak mücadelesi sizi bu noktaya getirecektir.”

 
WAN
Wan’ın Bêgirî (Muradiye) İlçesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, Özgür Kadın Harketi (Tevgera Jinên Azad), ilçe belediye eşbaşkan adayları ve DEM Parti Wan Gençlik Meclisi’nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. İlk olarak Bêgirî girişinde kitlesel bir şekilde karşılanan heyet, uzun bir konvoyla ilçe merkezine geçti. Halk, yol boyunca partililere zafer işareti ve kornalarla desteklerini aktardı. Buluşmanın yapılacağı ilçe merkezinde yüzlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar ve beraberindekiler, halkla birlikte uzun süre halay çekti.
Bêgirî Belediyesi eşbaşkan adayları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz, halkın coşkusuna işaret ederek, başarıyla ulaşacaklarını kaydetti.
DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekerek, “Kürt halk önderi üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve Kürt sorununun çözülmesini istiyorlar. Onların talebi bizim talebimizdir. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve barış misyonunu oynaması gerekiyor” diye konuştu. Dilekçi’nin Öcalan ve tutsaklardan bahsetmesi üzerine halk, “Bijî serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı.
DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek, halka DEM Parti’ye omuz verme çağrısında bulundu. Çiftyürek, çözümün yolunun İmralı’dan geçtiğine işaret etti.
DEM Parti Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, 31 Mart’ı “hesap sorma” günü olarak gördüklerini belirtti.

 
QERS
DEM Partililer Qers’te sabahın erken saatlerinde Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyarete DEM Parti Grup Başkanvekili ve Qers milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP eski Amed milletvekili İmam Taşçıer, Qers Belediyesi eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman, Kenen Karahancı ve il genel meclis üyeleri ve belediye meclis adayları katıldı.
Hayvan Pazarı’nda bulunan esnaflar partililere yoğun ilgi gösterdi. Ziyaret sırasında Qers Belediyesi eşbaşkan adayı Kenan Karahancı seçimlerin önemine değinerek hareketli seçmene de çağrıda bulundu. Karahancı, “Çevrenizde il dışında olup da oyunu burada kullanması gereken kişiler varsa bulundukları şehirde DEM Parti il ve ilçe örgütlerine ulaşarak geliş gidiş biletlerini ayarlayabilirler” dedi.
Partililer, esnaf ziyaret sırasında Çarşamba Günü DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılacağı mitinge tüm esnafları ve halkı davet etti.


WAN-MİKS
DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında Wan’ın Miks (Bahçesaray) ilçesinde esnaf ziyaretleri ve halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, milletvekili Mahmut Dindar ve Miks Belediyesi eşbaşkan adayları Ayvaz Hazır, Nebahat Benek katıldı.
Halk buluşmasında konuşan DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay,  “Bahçesaray hak ettiği konumda değil yeteri kadar hizmet görmüyor. Bizler gelince bunlar değişecek ve daha iyi bir konuma gelecektir. Biz halkımıza güveniyoruz ve büyük fark ile bu seçimi alacağınıza inanıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, “Yıllardır kendi hakkımızla kazandığımız belediyelerimizi kayyum atayarak elimizden alıyorlar. Ama bizler artık bu iktidara ‘dur’ diyeceğiz. Sizden tek isteğimiz bu süreçte el ele vererek bu kayyum düzenine son vermektir" dedi.
 

WESTAN
DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve beraberindeki heyet ise Wan’ın Westan (Gevaş) ilçesinin Kirs, Paxas ve Qiziltaş mahallerinde seçim çalışmaları kapsamında aile ziyaretlerinde bulundu. Heyet, aynı zamanda Westan’da bulunan iki tekstil fabrikasına da ziyaret etti.
Tekstil fabrikası ziyaretinde konuşan Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, DEM Parti’nin eşnbaşkanlık sistemi olan tek parti olduğuna dikkat çekerek, “Biz bu topraklarda kadın ve erkeklerin birlikte bir yaşamı inşa edebileceğine inanıyoruz. 31 Marttan sonra belediyelere giden halkımız o kapının onlara her zaman açık olduğunu bilerek gidecekler" dedi.